پژوهش سرای دانش آموزی میناب

بر شما باد به تلاش و سخت‌کوشی و مهیا شدن و آماده گذشتن امام على(علیه السلام)

پژوهش سرای دانش آموزی میناب

بر شما باد به تلاش و سخت‌کوشی و مهیا شدن و آماده گذشتن امام على(علیه السلام)

قوانین مسابقات موشک های آبی توسط داوران مشخص شد

1) بخش اول : گزارش طراحی و ساخت
هر تیم ملزم به تحویل یک گزارش محتوی اطلاعات طراحی ، ساخت و سایر اطلاعات فنی موشک می باشد. لازم به ذکر است این گزارش می بایست تا حداکثر یک هفته قبل از برگزاری مسابقات از طرف تیم به دبیرخانه ارسال گردد. در طی این هفته گزارشات توسط گروه داوران بررسی شده ، امتیاز دهی خواهد شد. لازم به ذکر است که تیم ها حق تغییر در ساختار موشک را پس از تحویل نخواهند داشت .در انتهای این دستورالعمل امتیاز در نظر گرفته شده برای هر قسمت نیز بیان شده است. 
 
راهنمای تهیه دفتر چه ی گزارش  
 طراحی  و  ساخت مسابقات موشک های آبی  
 
مهمترین اصل در این بخش از مسابقه مستند سازی میباشدکه در واقع مجوز ورود موشک در روز مسابقه است.تیم های شرکت کننده میبایست توضیحاتی پیرامون چگونگی مراحل طراحی و ساخت موشک را در این گزارش گرد آوری نمایند.
فصل اول_ارائه ابعاد دقیق و شکل موشک و لانچر:
در این فصل ارائه ابعاد دقیق شکل و خطوط بدنه موشک و لانچر به همراه عکس های آن الزامی است. هر تیم باید به طور دقیق نحوه ی کار لانچر خود را روشن ساخته باشد.در انتهای این فصل می بایست جدولی شامل تمام اطلاعات زیر تهیه گردد و تا روز مسابقه این اطلاعات به هیچ عنوان تغییر ننماید.
حجم داخل موشک، جرم خالی موشک بدون آب و محموله، طول موشک و تعداد باله ها.
فصل دوم _محاسبات و نکات فنی:
این فصل از دید دبیرخانه ی مسابقات از اهمیت بالایی برخوردار میباشد وبا هدف تشویق دانش آموزان به منظور انجام مطالعات علمی پیشرفته تر در طراحی موشک در نظر گرفته شده است.
در این فصل تیم ها میتوانند هر گونه نکته ی فنی و یا علمی که به نحوی در طراحی موشک و یا بهینه کردن طرح در تیم موثر واقع شده است با ذکر دلایل علمی و ذکر منبع بیان نمایند.بسیار قابل توجه خواهد بود اگر هر تیم با در نظر گرفتن فرضیلات منطقی به محاسبه ی سرعت و شتاب بیشینه ، حداکثر ارتفاع قابل دست یابی ، برد ، کار کل انجام سده توسط هوا در مرحله ی شتاب گیری ، نسبت بهینه ترکیب آب و هوا و سایر اطلاعات مفید پرداخته ، آنها را در گزارش خود و در این بخش قرار دهند.
فصل سوم _ جمع بندی:
در این فصب ضمن ارائه جمع بندی ، تیم ها موظفند به اختصار پیرامون دلایل انتخاب طرح نهایی به کار رفته در ساختمان موشک خود توضیح داده ، همچنین هزینه تمام شده ی طراحی و ساخت موشک خود را ارائه نمایند.
امتیاز بندی:
فصل اول:5 امتیاز
فصل دوم : 8 امتیاز
فصل سوم:2 امتیاز
2) بخش دوم: مراحل مسابقه
1/2 مسابقات در 3 مرحله برگزار خواهد شد که هر تیم می بایست در هر 3 مرحله شرکت نماید. این مراحل عبارتند از :1_سنجش برد 2_هدف گیری 3_سنجش ارتفاع
2/2 در مرحله ی برد هر تیم می بایست یک پرتاب انجام دهد. امتیاز دهی در این بخش به این صورت خواهد بو که برد از نقطه ی پرتاب تا نقطه ای که موشک به طور کامل بایستد (نه نقطه ای که به زمین برخورد کند) به صورت شعاعی محاسبه خواهد شد.(بدیهی است که در صورت انحراف موشک از مسیر مشخص شده با نظر هیئت داوران امتیازاتی کسر خواهد شد) اگر در حین پرتاب یکی از اجزای اصلی موشک جدا شده به زمین برخورد کند آن نقطه به عنوان نقطه ی برد موشک در نظر گرفته خواهد شد(تشخیص اجزای اصلی بر عهده ی هیئت داوران میباشد).
3/2 امتیاز دهی در مرحله ی هدف گیری نیز بدین صورت است که هر تیم باید یک پرتاب هدف گیری انجام دهد که در شعاع مشخصی فرود آید. بدیهی است که هر قدر نقطه ی برخورد موشک تا هدف نزدیک تر باشد تیمها امتیاز بیشتری را در این بخش کسب خواهند کرد که محاسبه ی آن و تعیین شعاع ها ی مختلف برای هدف برعهده ی هیئت داوران میباشد.
4/2 در کلاس ارتفاع هر تیم باید یک پرتاب به صورت عمودی انجام دهد. زمان پرتاب موشک از لحظه ی جدا شدن از سکوی پرتاب تا لحظه ی اصابت موشک به زمین به عنوان معیار امتیاز دهی در نظر گرفته خواهد شد. در هنگام مسابقه به منظور افزایش دقت در اندازه گیری ها ، 3 نفر مسئول ثبت زمان در نظر گرفته میشوند و زمان نهیی میانگین این 3 زمان خواهد بود(استفاده از چتر نجات در این مرحله غیر قابل قبول است).
3_نکته مهم پیرامون طراحی و ساخت:
1/3 تیم ها فقط مجاز به استفاده از بطری های پلاستیکی(مورد استفاده برای انواع نوشیدنی ها) برای ساخت بدنه ی موشک میباشند. حجم موشک باید بین 2/5 تا 5 لیتر باشد.
تبصره1/1/3: استفاده از هر گونه کیت آماده موشک برای شرکت در مسابقه غیر مجاز است.
2/3هر تیم میتواند برای شرکت در مسابقه حداکثر از دو نوع موشک متفاوت استفاده نماید.همچنین مسئولیت خراب شدن موشک ها به عهده ی اعزای گروه میباشدو گروها مجازند که برای موشک خود یک موشک اضافی که عینا همانند موشک قبلی باشد استفاده کنند، تا در صورت صدمه دیدن اولی از موشک اضافی استفاده نمایند. مشابهت موشک اضافی در روز مسابقه توسط هیئت داوران تایید میگردد.
تبصره1/2/3: تیم ها در صورت استفاده از دو موشک متفاوت باید برای هر کدام از موشک ها گزارشی جداگانه ارائه دهند.
3/3 استفاده از هرگونه ضمایم جهت بهبود پایداری موشک(از قبیل باله،بال و...)بلامانع است. این ضمایم باید به بدنه ی موشک کاملا ثابت شود وتا پایان مسابقه تغییری در آنها ایجاد نشود.
2/2/3 رعایت نکات ایمنی موشک و عدم آسیب رساندن آن بر عهده ی تیم شرکت کننده میباشد.در صورت عدم رعایت و وجود موارد خطرناک موشک قادر به ادامه ی مسابقه نخواهد بود.
4/3 مکانیزم پرتاب بایستی بدون هیچ گونه واکنش شیمیایی و احتراقی انجام گیرد. استفاده از مکانیزم های مکانیکی و الکتریکی بلامانع است.
هر گونه تغییرات در آیین نامه تا یک هفته

مانده به شروع مسابقات ممکن است.